E-Ticaret Sitenizde Satışı Arttırmanın Yolları - E-ticaret siteleri için bedava xml - Bedava Xml , Ücretsiz Xml , Xml Bayiliği , Tedarikçi Firma

KAYITLI BAYİLER
980
KAYITLI TEDARİKÇİLER
406

İçeriğe git

E-Ticaret Sitenizde Satışı Arttırmanın Yolları

Bedava Xml , Ücretsiz Xml , Xml Bayiliği , Tedarikçi Firma
Yayınlayan içinde E-Ticaret ·
Tags: ETicaretSitenizdeSatışıArttırmanınYolları
Uzun zamandan beri SEM konusunda edinmiş olduğum tecrübelerimi sizinle paylaşmaya çalışıyorum fakat bugün için internet reklamcılığı ile ilgilenen kişilerin de ilgisini çekeceğini düşündüğüm e-ticaret sitelerinde satışları arttırmanın yollarını anlatacağım. Hem de satışlarınızı arttırmak için satış fiyatlarınızda indirim yapmak zorunda kalmadan, evet iddialı bir söz ama aktaracaklarımı uygulayarak siz de memnun edici sonuçlara ulaşacaksınız. Özellikle dikey e-ticaret site sahiplerinin ilgisini çekeceğini düşündüğüm konuyu 7 başlık altında aktaracağım.
1-) ALIŞVERİŞ SEPET UZUNLUĞUNU VE KARMAŞIKLIĞINI AZALTIN
Alışveriş sepeti uzunluğu ve gereksiz yere istenen bilgiler potansiyel satışları kaybetmenize yol açabilir. Bu aşamayı mümkün olduğunca az sayfa kullanarak tamamlayın ve özellikle 2 sayfadan fazla olmamasına dikkat edin. Şimdi yapmanız gereken işlem, alışveriş sepeti tamamlama sürecinde ziyaretçilerden istemiş olduğunuz bilgileri dikkatli bir şekilde gözden geçirerek gereksiz yere istenen bilgi formlarını kaldırın. Neden mi? Hemen bir örnekle anlatayım, kişilerin gerçekten iş telefonu numarasının istenmesi ya da e-posta adreslerini iki kez doğrulaması gerçekten gerekli mi? Bu uzun formaları ziyaretçilerden doldurmalarını isteyerek onların kaçıp gideceğini hiç düşünmüyor musunuz? Başka deyişle, hesap açtırmak için gittiğiniz bankadan verilen sayfalarca formu doldurmak sizin içinizden geliyor mu? Eminim şu an siz de bu taleplerin ne kadar gereksiz ve sıkıcı olduğunu düşünüyorsunuzdur. Her zaman kullanıcılara kolay ve hızlı alışveriş imkanı sunun, bunun için sitenize üye olmadan alışveriş imkanı sunmaya çalışın. Eğer kullanıcılar üye olmadan alışveriş yaparsalar ilk siparişlerinden hemen sonra üye olmalarını opsiyonel olarak sunarak üye olduklarında ek fırsatlardan yararlanabileceğini belirtebilirsiniz. Böylelikle hem satışlarınızı arttırabilir hem de neredeyse tüm sipariş verenleri üye yapabilirsiniz.
2-) SATIN ALMA AŞAMASINDA VE ÖNCESİNDE CANLI DESTEK SERVİSİ SUNUN
Ziyaretçilere satın alma aşamasında canlı destek servisi sunarak siparişlerini tamamlaması konusunda yardımcı olabilirsiniz. Tabii ki bu servisi sunabilmek için piyasada hazır paketler satan LivePerson.com ve ProvideSupport gibi firmalarla çalışmalısınız. Ortalama 100$ (YILLIK) gibi bir ücrete servisi kullanabiliyorsunuz. Alacağınız bu servis ile, sitenizin herhangi bir sayfasında uzun süre kalan veya neredeyse sitenizin tamamını gezmesine rağmen karar vermeyen bir ziyaretçiye destek davetiyesi göndererek olası bir soru işaretini düzeltebilir ya da satın almaya henüz karar veremeyen bir ziyaretçiyi ikna ederek satışın gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Bu özelliklerin yanı sıra, canlı destek servisini sayfanızda ziyaretçilerin fark edebileceği bir bölüme koymalısınız. Böylelikle istedikleri zaman bu servis kullanmalarını sağlayarak destek almalarını kolaylaştırabilirsiniz. Etkili bir canlı destek servisi, satışlarınızın müthiş bir derecede artmasını sağlayacaktır.
3-) ZİYARETÇİLERE SİZİ SEÇMELERİ İÇİN GERÇEK BİR SEBEP VERİN
Bu gerçekten ziyaretçilerinize eşsiz bir değer teklifi sağlamaktadır. Öncelikle bir düşünün, neden bir ziyaretçi rakiplerinizden değil de sizden alışveriş yapmalı? Siz de kendinizi bir ziyaretçi yerine koyarak bu şekilde düşünmeye çalışın. Ziyaretçilerinize her zaman etkili bir şekilde iletişim kurarak, neler düşündüklerini ve neler istediklerini öğrenmeye çalışın. En önemli konu da, rakiplerinizden farklı olmanızdır. Rakipleriyle aynı hizmeti ve teklifi sunan bir firmayı neden tercih etsinler ki? Değil mi? Şimdi tüm rakiplerini detaylı bir şekilde incele ve kendini farklı kılacak bir durum oluştur. Farklı imkanlar sunmaya çalışın. Örneğin, başka herhangi bir yerde bulamayacakları şeyler satın, başka yerde yaşamayacakları alışveriş deneyimini yaşatın ve başkalarının yarışamayacağı bir garanti sunarak farkınızı ortaya koyun. Bunların yanı sıra, sitenizde “Neden Biz” başlıklı bir sayfa oluşturarak ziyaretçilerin neden sizi tercih etmesi gerektiğini özetleyin.
4-) ONLİNE GÜVENLİK SERTİFİKANIZI VE HACKER SAFE BENZERİ MÜHÜRLERİNİZİ GÖSTERİN
Her ne kadar online alışveriş telefon üzerinden yapılan alışverişten çok daha güvenli olsa da bazı durumlarda tanımadığı bir firmaya internet üzerinden kart bilgilerini vermekten endişelenen birçok kişi bulunmakta. Özellikle kimlik hırsızlığının artması ve TV’de çıkan haberlerin çoğalması da bunu etkilemekte. Olası bu endişeleri azaltmak için her e-ticaret sitesinin kullanmak zorunda olduğu güvenlik sertifikasının mührünü sitenizde gösterebilirsiniz. Mührü sadece ana sayfanızda değil, satın alma aşamasında bulunan tüm sayfaları koymayı kesinlikle unutmayın. Mührü koyacak yer ararken ziyaretçilerin görebileceği bir yerde olmasına özen gösterin ve kesinlikle sayfanın alt bölümüne eklemeyin. Bu güvenceyi sağlayarak satışlarınızda harikalar yaratabilirsiniz.
5-) ZİYARETÇİLERİN SATIN ALMA DAVRANIŞLARINI ETKİLEMEK İÇİN MÜŞTERİ YORUMLARINI KULLANIN
Açıkçası birçok e-ticaret sitesinin hala müşteri yorumlarına değer vermediklerini hayretler içerisinde izliyorum hatta bu e-ticaret sitelerin içinde “Çok Çeşitli Ürünler” kategorisinde hizmet veren büyük firmalar da bulunuyor. Emin olduğum şey ziyaretçilerin müşteri yorumları görmesi ürünün satılması konusunda büyük bir etki oluşturmakta. Buna kısaca sosyal güvence diyebiliriz. İnsanlar diğer insanlar tarafından etkilenir. Eğer ziyaretçiler bir ürün için yüksek memnuniyet ve olumlu yorumlar görürse, ürünü satın almak için daha fazla ilgi gösterecektir.
6-) SATIN ALMA AŞAMASINDA ALAKALI ÜRÜNLER ÖNERİN
Daha fazla ürün satmanın kolay yolu nedir? Tabii ki daha fazla kişiye ürün satmak değil, her bir kişiye daha fazla ürün satmaktır. Ortalama sipariş tutarını yükselterek pazarlama bütçenizi daha da kuvvetlendirebilir ve böylece iyi bir yatırım getirisine sahip olmuş olursunuz. Bu sonuca ulaşmak için yapacağınız en kolay işlem, ürün sayfalarında, satın alma aşamasında ve satış sonrasında alakalı ürünleri sergilemektir. Satışları hızlı bir şekilde arttırmak için, her ürününüz için ilgili düşündüğünüz ürünleri belirleyerek sayfalara ekleyebilirsiniz. Uzun vadeli bir çözüm için, bu ürünü alan ziyaretçiler bu ürünü de satın aldı şeklinde bir araç da hazırlayabilirsiniz. Bu öneriler ortalama sipariş tutarını artırmak için etkili olacaktır.
7-) ÜRÜN LİSTELEME VE ARAMA SONUÇLARINI GELİŞTİRİN
E-ticaret sitelerinin en önemli parçalarından biri de listeleme ve arama bölümleridir. Ziyaretçiler aradığı ürünü bulamazsa ya da düzgün bir şekilde listeleme yapamıyorsa, büyük olasılıkla başka sitelere yönlenecektir. Hem de başka bir site bulmak için yapacakları tek işlem Google arama sonucuna geri dönerek sizden sonra gelen rakibinizin sitesine girmek. Çok acımazsızca değil mi? Umarım bu örnek internet kullanıcısının sabırsızlığını ve aradığı ürünü hemen bulmak istediklerini net bir şekilde anlatıyordur.  Siz de bu konuda geliştirme yapabilmek için sıralama ve filtreleme seçenekleri sunmalısınız. Ziyaretçilerinize her zaman düşük fiyattan pahalıya ya da tam tersi ve filtreleme yapmasına izin verin. Örneğin, dizüstü bilgisayar arayan bir kişiye, fiyata göre sıralama ve bunun yanı sıraya markaya, işlemci hızına ve ekran boyutuna göre filtreleme imkanı sağlamalısınız. Böylelikle ziyaretçilerin tam olarak ne aradığını kolay ve hızlı bir şekilde göstererek satın alma davranışlarını etkileyebilirsiniz.



Yorum yok


İçeriğe dön